Интимна козметика с конопено масло и CBD - какви са ползите?

Все повече производители избират да произвеждат козметика, включително интимна такава, включваща съставки като конопено масло или канабидол. Дали е просто мода или наистина има полза, и може ли да се използва в България?

Първо, кратките отговори на двата най-често задавани въпроса:

Легално ли е да се ползва козметика с Конопено масло или CBD? Да.
Ще се "напуша" ли, ако я ползвам? Не.

За да разберем как действат тези съставки, е необходимо да се запознаем с допълнителната информация за произхода им.

hemp seed


ТХК и ЦБД са различни

Конопът и марихуаната са членове на един и същ растителен вид: Cannabis sativa L. Затова те са много идентични и имат съвсем малко генетични разлики помежду си, но за сметка на това - значителни. 

При марихуаната,
ключово за опияняващото действие е химичното вещество ТХК, поради което растенията се отглеждат така, че по всякакъв начин да се култивира максимално процентно съдържание на ТХК в растението (10-30%). В България ТХК и марихуаната са специално посочени като контролирани вещества съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – следователно са забранени

Конопът и конопените растения от рода Сатива са богати на ЦБД (Канабидол) и почти нямат ТХК - количеството е около 0.3%, което се счита за незначително (33 пъти по-малко от най-слабата марихуана) и не може да предизвика "напушване".  ЦБД е легален във всички страни от ЕС, включително и в България. Той не е психоактивен, независимо какво количество се консумира. Всъщност оказва потискащо действие върху психоактивните свойства на ТХК.

Каква е разликата между козметика с ЦБД и с Конопено масло?

cbd cosmetics


ЦБД може да се срещне и с името "Канабидол"*. Той се извлича от листата, цветовете, стеблата или семената на растението Канабис. Неговите козметични ефекти са:

Ето защо най-често ще го срещнете в лубриканти, гелове или други лубрикиращи козметики за интимна употреба. Качествената интимна хидратация е важна не само за един задоволителен полов акт, но и за намаляване риска от микронаранявания по нежната лигавица, предизвиквани от хронична сухота.


hemp oil cosmetics

Конопеното масло може да се срещне като "масло от семена на Канабис Сатива"*. То се добива по същия начин, по който се добива и всяко друго масло, например слънчогледовото - чрез студено пресоване на семената.
Козметичните ефекти включват:

По-често с конопено масло ще срещнете козметика за нанасяне въхру цялото тяло - масажно масло, лосион за тяло или балсам за устни. Има и лубриканти с конопено масло - те също са подходящи за нежните тъкани на половите органи.

*Важно е да се спомене, че много хора, а понякога и самите производители, използват термините "CBD", "Канабидол", "Конопено масло" и "Масло от семена на Канабис" като синоними. За да сте сигурни какъв тип екстракт има в желания от вас продукт, препоръчваме да проверите в съдържанието на опаковката.

 

hemp rope

От коноп се правят и въжета за шибари, които са изтъкани от естествено срещащи се конопени влакна. Естественото конопено въже е екологично чисто решение за любителите на връзването с еротична цел. 


Продуктите, които SEXWELL доставя за вас, са от проверени доставчици и следователно продуктите са безопасни за употреба и легални за дистрибуция в Европейския Съюз.


Разгледайте още:





 

16.04.2020 г.

Коментари за Интимна козметика с конопено масло и CBD - какви са ползите?


ISIC

Diskretna dostavka








Copyright © 2005 - 2020 sexwell.bg   Boiled by WebSins WebSins